The Never Updated Blog

19 April, 2005

I’m going the distance, I ain’t going for speed!

Filed under: General — Kiff @ 20:21

Naar aanleiding van deze post op het geweldige Ajunne.be (vroeger wereldwijd bekend onder Ajunne.tk) dacht ik de test zelf eens te doen.

Auto dus volgetankt en vanaf dan echt op mijn rijstijl zitten letten: Schakelen ten allerlaatste op 2500rpm (normaal laat ik hem makkelijk boven 3000 uitkomen), en dan natuurlijk niet te snel op de autostrade. In het begin leek het zelfs prachtig uit te draaien, na 1/8e en 1/4e van de tank zat ik nog op een doel van 1000km op 1 tank (die 50l kan bevatten). Het bleek helaas te mooi om waar te zijn (of lag het aan een paar “slechte” dagen?) want uiteindelijk kwam ik uit op 850km. Toch niet mis natuurlijk voor maar 50l diesel: Komt neer op ongeveer 5,8l/100km.
Toch was ik niet tevreden en na de tank opnieuw gevuld te hebben kon ik beginnen met poging 2. Aangezien ik toen ook net op weekend vertrok, en een middel-lange rit voor de boeg had, begon dat natuurlijk uitstekend: Na 1/4e tank had ik al 300km achter de kiezen (een kleine rekensom brengt dat op 1200km totaal). Helaas liep het daarna wat mis: een paar dagen moeten haasten om op werk enzo te geraken en het verbruik schoot weer de hoogte in. Uiteindelijk kwam ik weer rond de 850km uit, een magisch getal blijkbaar?
Even ter vergelijking: Bij normaal rijden haal ik gemiddeld 700 tot 750km per tank. Toch een mooie vooruitgang natuurlijk, zeker gezien de stijgende olieprijzen. Helaas haalt het het plezier van het autorijden ook compleet onderuit. Enige twijfel dus nog aan mijn kant om dit experiment gewoon vol te houden en wat zakgeld te sparen (kan ik altijd wel gebruiken op dit moment).

Mijn excuses trouwens Jan! voor de late update: Mucho drukte op werk namelijk en thuis doe ik dit gewoonweg niet (heb wel betere dingen te doen (*kuch* WoW *hoest*)).

BTW: Cake is good, but you cannot have sex with Cake!

26 March, 2005

I’m a god and you’re not!

Filed under: General — Kiff @ 17:14

Het is nu alweer een dikke week geleden vooraleer ik hier weer iets heb neergezet, en ondertussen zullen de horde (*nudge* Sch3lp *nudge*) bezoekers zich wel afvragen wat er vorig weekend nu allemaal gebeurd is.

Het begon natuurlijk allemaal vrijdagavond met het prachtige Galabal van een of andere Leuvense studentenvereniging. In nieuw maatpak gestoken vertrok ik dan ook met mijn vriendin, haar zus en diens aanhang richting Salon George (klinkt chic, was het niet echt). Het galabal bleek een vrij gewone fuif (buiten dat de meerderheid natuurlijk in galakledij aanwezig was), wat ik eerlijk gezegd wel een teleurstelling vond. Gelukkig viel het toch zeer goed mee, mede dankzij het goede gezelschap natuurlijk. Sommige mensen hadden dan weer net iets teveel op, maar dat is gelukkig niet tot incidenten uitgelopen. ;) Al met al een geslaagde avond dus! En neen, de foto’s komen _niet_ online.

Het gevreesde weekend viel al bij al nog mee (bij de een meer dan bij de ander), en zelfs het eten viel een pak beter mee dan verwacht!
Iedereen had wel een zekere vorm van moeite bij het opstaan, maar was (min of meer) toch wel op tijd aanwezig aan het jeugdhuis om te vertrekken. Na even vlug te tanken vertrokken we (met superveel zin) in de richting van Brussel. We moesten een afrit op de E19 hebben (richting Sint-Genesius-Rode), dus we namen de eerste afslag waar E19 bijstond. Een half uur later, en ondertussen ook al dicht tegen het beginuur van het hele gedoe, zagen we ineens het bord “Henegouwen” verschijnen. Aangezien we blijkbaar toch wel nét iets te ver zaten, besloten we maar even te stoppen en alles op een rijtje te zetten. Sommigen hadden er al genoeg van en wouden terugkeren, maar aangezien we er blijkbaar toch niet zo heel ver vandaan zaten (en er toch wel inschrijvingsgeld voor betaald hadden) hebben we er ons toch maar naartoe begeven.
Uiteindelijk daar bleek dat we net op tijd waren voor de eerste sessie, zoals altijd gewoon een kennismakingssessie. Het begin van een dag babbelen zo bleek, want ook tijdens de volgende 3 sessies (tot half tien ’s avonds) werd er weinig actief gedaan. Niet dat dat zo’n ramp was, want er werden toch wel een aantal interessante dingen gezegd.
Daarna was er nog een heuse “western”-fuif voorzien, waar we het allemaal vlug voor bekeken hielden (gelukkig waren er Dorito’s (Sweet Chilli teh win!)). Een vroege nacht dus, maar geen probleem voor mij gezien de korte nacht die ik erop had zitten.
Volgende dag was eerder een herhaling van de vorige dag: gesprekken en soms wel interessante opmerkingen. Het besluit was dat ik er niet bepaald veel zelfvertrouwen heb bijgekregen, maar wel een aantal interessante dingen heb gehoord waar ik misschien (wie weet!) wel iets uit kan leren.
Gezien de super sfeer in de groep zijn we hem daarna zo vlug mogelijk getieft (zelfs de afsluitingsbijeenkomst hebben we niet afgewacht). De terugrit viel gelukkig net iets beter mee dan de heenrit zodat ik mooi op tijd thuis was, voldaan na een prachtig weekend!

Btw Jan!: Vertical Horizon

18 March, 2005

I’m just a sucker with no self esteem!

Filed under: General — Kiff @ 18:20

Vrijdagnamiddag: het weekend komt eraan, tijd om uit te slapen! Of ook niet natuurlijk, want er staat een druk weekend voor de boeg.
Deze avond zal ik aanwezig zijn op een heus galabal (I kid you not!) te Leuven, alwaar ik de show zal stelen in een splinternieuw maatpak (*kuch*) en ongetwijfeld een horde deernes aan mijn zijde zal scharen (alleen mijn vriendin zal ook wel genoeg zijn zeker? ;) ). Enige nadeel (buiten al die andere) dat ik zie is dat het een galabal van een studentenvereniging betreft, niet bepaald mijn ding natuurlijk. Gelukkig zijn er toffe mensen mee dus zal het nog enigzins plezant kunnen worden.
Grootste nadeel misschien is dat ik na het bal (om 2-3u dus) terug van Leuven naar huis kan om te slapen, om dan na een 5tal uurtjes weer op te staan.
Ik moet namelijk om half negen alweer paraat staan aan het (super-fantastisch-geweldige) Jeugdhuis X te Hoeselt. Aldaar vertrekken we met zen zevenen richting Dworp voor “Kwartee” om daar tot zondagavond niet alleen plezier te beleven maar ook een aantal zeer interessante opleidingen te volgen. Ik heb samen met Wim gekozen voor de cursus zelfvertrouwen. Niet dat we het niet nodig hebben, want we blaken er nu al van! Neen dus, maar ik ben wel benieuwd naar wat die cursus inhoudt en of het natuurlijk iets zal opleveren… Meer hierover nadat ik ben teruggekeerd natuurlijk!

Degenen die vanavond niets te doen hebben kunnen zich begeven naar Jeugdhuis X alwaar vandaag een heuse DJ-Contest plaatsvindt. Dit met 4 dj’s die het beste van zichzelf zullen geven en daarna niet alleen door de jury, maar ook door het publiek (door middel van een echte applausmeter, copyright Wim) kunnen verkozen worden tot beste dj! Hierbij kan ik alleen vermelden dat ik het zeer spijtig vind dat onze goede vriend Frederik niet mee wil doen! (booeeeee!)

14 March, 2005

Back! (for good?)

Filed under: General — Kiff @ 22:18

Het is weer een tijdje geleden dat ik hier nog iets heb geplaatst (een korte interventie vanwege Jan niet meegerekend), maar er is dan ook een hoop gebeurd. Niet alleen ben ik begonnen met mijn Bachelorscriptie (meer hierover later, als alles goed gaat natuurlijk), maar ben ik ook beginnen werken (fulltime zelfs, tegen alle bedoelingen en hogere machten in).

Ik dacht nog even hier in het Engels te beginnen (staat toch wat cooler, niet?), maar aangezien hier toch niet echt veel mensen komen kijken heb ik het maar gelaten. Verwacht de komende tijd maar een aantal updates (over werk, scriptie en andere dingen), want na volgend weekend heb ik een hele cursus “Zelfvertrouwen” achter de kiezen en laat ik niet meer met mij sollen! (”uhu”).

Nu maar even verder gaan werken, en wat bedenken om volgende keer te zeveren…

26 February, 2005

Elektron

Filed under: General — Kiff @ 16:15

iets

Zo goed Jan!?

23 October, 2004

Buscemi ft Gabriel Rios

Filed under: General — Kiff @ 20:04

Gisteravond was dus de befaamde Buscemi in JHX, en ondanks het lage aantal aanwezigen was het toch een zeer fijne avond. Buscemi draaide vrij goeie muziek, zelfs een stukje D’n'B (hoezee!), en de sfeer zat er toch wel goed in. Ik heb mij dan ook vrij goed geamuseerd, en afgaande op een aantal reacties de rest ook wel… Hier zijn trouwens wat foto’s te bekijken.

Volgende afspraak op de kalender is het optreden van Gabriel Rios in de Muziekodroom te Hasselt (site werkt op dit moment niet echt), en misschien nog wel een feestje.

Als laatste nog even vermelden dat ge u nog altijd kunt inschrijven voor de LAN in het jeugdhuis en wel door te mailen naar dit adres. Tot dan!

UPDATE: Gabriel Rios gaat voor mij al niet door (andere verplichtingen), maar in de plaats daarvan ga ik hopelijk voor het eerst kijken naar een optreden van Revuelta!

22 September, 2004

What’s in a name?

Filed under: General — Kiff @ 23:03

Net terug van een paar daagjes Gent… Mijn allerbeste vriendjes Jan en Liselotte bezocht op hun spiksplinternieuwe kot. Gent blijkt echt wel een van de betere plaatsen in Belgie te zijn, coole mensen, winkels, eetplekken (chocolade++ :D ). Jan blijkt zelfs over verborgen kookkunsten te beschikken (of over goede leermeesters natuurlijk), dus zelfs het eten viel goed mee. Maar 2 dagen zijn natuurlijk veel te kort om Gent helemaal te verkennen, dus er moet absoluut nog eens teruggegaan worden, deze keer MET camera (die ik normaal nooit vergeet *kuch*).

Om even terug te komen op de titel: Ik ben nu al 2 maanden terug van Baylor, dus de naam voor deze blog begint een beetje outdated te geraken. Iemand een goed idee voor een nieuwe naam?

Soit, nog een paar dagen proberen uit te rusten (of ook niet natuurlijk), en dan maandag weer fijn naar school. Wat kan het leven toch plezant zijn!

9 September, 2004

Life and party

Filed under: General — Kiff @ 23:43

Leven neemt rustig aan weer zijn gewone gang. Vakantieperiode is gedaan en herexamens zijn ook afgelopen.. Even tijd om wat nieuwe bezigheden te zoeken dus. Gelukkig zijn er een aantal verjaardagen die nog gevierd moeten worden! Nog maar eens proficiat in ene weg dus aan Jan en Pieter en alvast een voorbarige proficiat voor Phil en Johan (ik ga het dan toch wel weer vergeten).

Laten we het geweldige Jeugdhuis X in Hoeselt niet vergeten! Neen, nergens sarcasme te bespeuren :)
Vorige zondag er achter elkaar Lord o/t Rings: The Fellowship of the Ring (Extended), The Two Towers (Extended) EN The Return of the King gezien. Een kleine marteling zo 12u lang (gelukkig pauzes inbegrepen), maar toch wel de moeite waard. Zo was ik immers niet de gebeurtenissen uit de eerste film vergeten. Besides that, er is geen betere manier om een saaie zondagmiddag door te brengen.
Zaterdag is er trouwens weer de jaarlijkse X-party in het cultureel in Hoeselt, iedereen komen! Maar voor de niet-fuifbeesten is er een week later dan weer een intelligente kennis-quiz. Voor ieder wat wils met name…

Deze zondag is er dan weer een groot familiefeest wegens een gouden bruiloft. Niet bepaald een vrolijk vooruitzicht, maar we proberen er het beste van te maken… Niet dat ik het een grote ramp vind, maar ik ben gewoon niet echt te vinden voor deze feestjes. Maar het is maar voor 1 namiddag natuurlijk, en er zijn mensen om mij mee te amuseren, dus we overleven het wel. ;)

Genoeg te doen dus de komende dagen, maar als iemand nog goede tips heeft zal ik ze met plezier aanhoren!

PS: De site ziet er al een stuk beter uit nu zoals ge wellicht merkt, maar niet denken dat ik er veel moeite in heb gestoken… :)

18 August, 2004

Foto’s Baylor

Filed under: General — Kiff @ 2:02

Na een aantal klachten over het grote aantal foto’s heb ik ze wat opgedeeld, dat maakt het iets makkelijker om ze te bekijken.

Na de examens zal ik nog wat schrijven over de laatste week, als ik eens zin krijg…

Fotos zijn nog altijd hier te bekijken.

17 August, 2004

Herexamen-stilte

Filed under: General — Kiff @ 12:58

Niet dat iemand dit hier nog leest, maar de reden van de stilte is dus de herexamenperiode. Nog een tweetal weken geduld!

Powered by WordPress