The Never Updated Blog

30 July, 2004

Fahrenheit 9/11

Filed under: Baylor — Kiff @ 4:12

Zoals eerder vlug aangekondigd zijn we gisteren naar Fahrenheit 9/11 gaan kijken. En niet zomaar een voorstelling, maar een buitenvoorstelling op de parking van het footballterrein van Crawford, de verblijfplaats van George Bush. Er was vrij veel volk (2) op komen dagen, velen met borden, t-shirts en pamfletten tegen Bush en de oorlog. Onze hele groep (14 man) had het gele KECS t-shirt aangedaan, wat betekende dat we opvielen en niet een klein beetje. Zowat de helft van de mensen die we tegenkwamen moest weten wie we waren en waarom we speciaal naar daar kwamen vanuit Europa. Telkens als we het woord Baylor uitspraken bekeken ze ons maar scheef. Zegt genoeg over Baylor denk ik zo.
We werden op 1 moment zelfs omgeroepen op het kleine podium (waar wat gebeden en gezongen werd), en kregen een (zeer) hartelijk applaus. Natuurlijk werden er ook een aantal interviews afgelegd, zelfs 2 voor de tv (helaas voor obscure zenders).

De film zelf dan vond ik wel goed, maar soms toch wel iets overdreven. Soms werd Bush echt te hard belachelijk gemaakt en dat vond ik iets te ver gaan. Boris vond het gewoon een zeer sterke anti-oorlogsfilm, en daar kan ik hem alleen maar gelijk in geven.
Na afloop nog van iedereen een “Thank you for coming!” en weer op weg naar huis.

Met dank aan een onbekende Christophe kan ik al 1 bron geven waarin we vermeld staan: http://www.reuters.co.uk/newsPackageArticle.jhtml?type=entertainmentNews&storyID=555764&section=news
Zoek maar op Belgium of students!

29 July, 2004

Kleine uitstapjes / gebeurtenissen

Filed under: Baylor — Kiff @ 23:29

Weet zelfs niet meer op welke dagen het allemaal gebeurd is maar ik dacht toch maar iets te vertellen over een paar kleinere dingen…

Antioch Baptist Church: Hier werden we mee naartoe genoemen door een paar kennissen van de dorm party. Op woensdagavond is er hier een (informele) mis, voor en door studenten. Vol nieuwsgierigheid dus op weg. Het bleek te gaan om een vrij modern gebouw met een aantal kamers en zalen. De mis ging door in de grootste zaal en leek toch een beetje op wat ik had verwacht. Een groot podium vanvoor waar een priester (of toch min of meer) aan het preken was, met aan de zijkanten grote schermen met bijvoorbeeld de boeken waaruit de priester las. Om de zoveel tijd begon een bandje op het podium liedjes (link) te spelen, vrij onorthodox voor ons katholieken dus. Tijdens de nummers werd ook iedereen aangespoord om mee te zingen (teksten op de schermen). Het moet niet gezegd dat de aanwezigen dat ook uitvoerig deden. Dansen, zingen, bidden, neerknielen,… Ik zie het in Bilzen niet gebeuren! We moesten helaas vroeg weggaan, maar we hadden toch wel al een gevoel gekregen van hoe het daar aantoe gaat. En misschien gaan we nog eens zondag terug.

“Get together”: Vorige week vrijdag waren we dan weer uitgenodigd op een “get-together”. Dit bleek een samenkomst van een aantal baptistische mensen te zijn waarop werd gebabbeld, wat gedronken (neen, geen alcohol) en zelfs gezongen (geen religieuze nummers, maar zelfs grappige muziek). We speelden ook een spel Catch Phrase, wat niet zo makkelijk was voor ons, maar uiteindelijk toch enorm veel fun bleek te zijn. Er werd (gelukkig) bijna niet over religie gepraat, al was ons vanop voorhand al verteld toch maar over een aantal dingen te zwijgen.

Graham Central Station: Een van de dingen waarover we moesten zwijgen en meteen ook de enige club hier in Waco. Vol spanning vertrok zo goed als de hele groep in verschillende taxis richting Bosque Blvd hopend op een coole club. Daar aangekomen leek het wel ok, inkom bedroeg maar 3$ en in de hal zagen we dat er 4 zalen waren. Op zoek naar de anderen (die eerder waren geweest) bracht ons door alle zalen. Eerst een salsa/meringue zaal, vervolgens een heuse country zaal, een hiphop/rnb zaal (rnb is hier helaas NOG populairder dan in Belgie) en last but certainly not least een echte karaoke zaal! Niet echt veel keuze voor mijzelf, dus daarom maar wat rondgelopen tussen de verschillende zalen. In de hiphop zaal brak ineens een dance-contest tussen 2 mensen uit (stijl Run DMC), terwijl in de andere zaal een wet t-shirt contest bezig was. Leut en lol dus (naast de obligate knokpartij (met rondvliegende tanden!)), maar voor mij was het om 2u (sluitingstijd) toch echt wel genoeg geweest.

Common Grounds: Het koffiehuisje van de campus. Vrij klein, zeer gezellig en enorm veel keuze in koffiesmaken. Frozen coffee lijkt hier trouwens vrij in trek te zijn (Frappucino,…). Het is dat ik niet graag koffie drink, anders zat ik (zoals vele Hollanders) hier elke dag denk ik. En niet alleen voor de koffie!

Holze Music Store: Rob Gibson, onze leraar FastTrac, is ook de eigenaar van een lokale (ondertussen al 3 andere winkels in de US) muziekwinkel. Aangezien het project dat we hier aan het maken zijn ook van toepassing is op dat gebied had hij ons met een andere groep meegenomen naar zijn winkel. Als een volleerde gids reed hij langs enkele mooie plaatjes van Waco (lovers leap, 2), om na een 40-tal minuten aan te komen bij zijn winkel. Rob verkoopt enkel instrumenten: van gitaren en drumstellen tot vleugelpianos (zelfs automatische!). Na een rondleiding mochten we kijken of we zijn database-systeem niet konden verbeteren, de nerds die we zijn. Helaas wist hij zelf niet genoeg van zijn systeem waardoor we dan maar naar huis werden gebracht.

24 July, 2004

Road Tripping

Filed under: Baylor — Kiff @ 0:01

Een heel vrij weekend, wat zullen we toch maar doen? Misschien een auto huren en een kleine uitstap maken? Vooruit dan maar!

Op zaterdagmiddag vertrokken we met zen achten. De auto bleek ruim genoeg, in ruimte en kracht. Na wat gewoonraken aan de gewoontes op de weg hier (geen voorrang van rechts, maar eerste aankomen = eerste vertrekken) waren we op weg naar de eerste stop. Temple, een stadje op een half uur rijden van Waco, bezit een klein Railroad museum (foto 1, 2, 3). Blijkt dat de Railroad eigenlijk de reden is waarom dit stadje ontstaan is. Het museum op zich stelde niet zo heel veel voor, maar 1 ontdekking was het bezoek toch wel waard!

Op naar Fort Hood, een militaire basis en dus eigenlijk geen Texaans grondgebied. Eerst wat rond moeten rijden om de ingang te vinden, daar dan weer allemaal moeten uitstappen voor controle van de auto en de paspoorten en dan nog moeten zoeken naar ons einddoel: Het 1st Cavalery Division museum. Buiten stonden vrij veel voertuigen en helicopters opgesteld (Battlefield iemand?), en binnen werden verschillende oorlogen wat nader uitgelegd (Korea, Vietnam). Vooral de foto van Beatrix bracht wat teweer bij de Hollanders.

Volgende stop was de Buchanan Dam, en dus ook Lake Buchanan. Deze dam was niet opgericht voor Pat Buchanan, maar voor James, een belangrijk Texaans politicus. Boris besloot hier even te gaan zwemmen, maar de rest had toch iets van liever niet. Aangezien de hitte hier echt niet te verdragen was zijn we dan maar verder gereden. Het meer wordt trouwens gevormd door water van de Colorado rivier, die we een stuk zijn afgereden. Onderweg ook gestopt bij een adembenemend uitzicht. Het landschap is hier echt wel de moeite waard vind ik.

Onderweg nog een paar dingen gemist: een klein “scenic” weggetje en een neanderthaler die ergens opgebaard ligt (de weg ernaartoe mochten we ineens niet meer in). Dan maar doorgereden naar Austin, om eens van het uitgaansleven te proeven. En uitgaansleven is er wel in Austin, op de befaamde Sixth Street. Een straat die wat met de Brugstraat (of Hasselt natuurlijk) kan vergeleken worden, enkel 20 keer langer en gezelliger. Op straat reden vooral johnnybakken, in alle soorten en maten: Een halve monstertruck, een focus met hydraulics en uitgebouwde Hummers met TV-schermen.
Helaas mochten we zo goed als nergens binnen aangezien de helft van onze groep geen 21 was. Uiteindelijk een gewoon restaurantje gevonden waar we wel met de hele groep wat konden drinken.

Om half 1 was het goed geweest en vertrokken we naar huis, vrij moe en verkouden.

19 July, 2004

Houston, San Antonio en Austin

Filed under: Baylor — Kiff @ 23:41

Het is nu al anderhalve week geleden, maar het werd tijd dat ik eens vertelde over de grote uitstap.

Vrijdagmorgen vertrokken we om 8u met de bus voor de eerste stint naar College Station. Dit is niet alleen de thuishaven van de enorm grote Texas A&M universiteit (20000 nieuwe studenten elk jaar), maar ook van het bouwvalligste restaurantje dat ik ooit heb gezien. Maar natuurlijk zouden onze begeleiders ons hier niet mee naartoe gesleept hebben als het niet lekker eten zou aanbieden. En het moet gezegd, voor mij persoonlijk waren het de beste hamburgers ooit!

Op naar Houston, een lange busreis maar gelukkig net niet te lang (vermaak was er onderweg genoeg). Daar aangekomen eerst wat gegaapt naar de skyline en op weg naar de Williams-toren. Hier mochten we helaas niet naarboven, wegens de alombekende strenge veiligheidsmaatregelen na 9/11. Dan maar doorwandelen naar de befaamde mall The Galleria. Vrij groot, vrij chique en veel winkels. Zelfs een schaatsbaan in het midden, maar ik besloot wijselijk om die links te laten liggen. Hier mochten we een 3tal uur rondtaffelen, maar toen hadden we alles toch weer echt gezien.
Volgende halte was het hotel, een vrij nieuwe Holiday Inn. Mooie kamers dus, enkel
de 2 dubbele bedden waren verontrustend. Wie ging er bij Frederik in bed? Niels
was het eerste slachtoffer. Na een korte wasbeurt werd iedereen aan de balie
verwacht om naar de Kemah Boardwalk(foto 2, 3). Een soort van mini-kermis aan het water (Golf van Mexico!), met heel veel restaurantjes. Hier lekker gegeten en nog wat rondgewandeld, maar gelukkig konden we vlug terug naar het hotel. Daar nog wat “genoten” van de Amerikaanse TV, wat erop neerkwam een paar afleveringen van South Park te kijken, en toch maar op tijd gaan slapen.

Een nieuwe dag, een nieuw avontuur. In het NASA Johnson Space Center nog wel. Na even wachten en daarna nog wat wachten kregen we een korte rondleiding in een treintje. Even wat meer uitleg gekregen in de vip-ruimte van de originele control-room van Apollo 11 (de 1e mens op de maan) konden we alweer terug naar het visitor center waar echt niets te beleven was. Voor mij een verloren voormiddag. Voor we Houston verlieten hielden we nog even halt in Downtown. De financiele wijk, met de skyscrapers en ook het befaamde Enron gebouw. Doorrijden naar San Antonio daarna, met een tussenstop bij een Jack i/t Box voor een lekkere lunch.

Het is al 6u als we aankomen in San Antonio, waar we direct gedropt worden op de Mexicaanse markt. Stelde ook niet veel voor, maar sfeer was er wel.
Het hotel was weer een Holiday Inn, niet over te klagen dus. Even douchen daar en de achteruitgang nemen die rechtstreeks toegang geeft tot de befaamde Riverwalk. Enorm veel restaurantjes, clubs en cafeetjes langs een klein riviertje in het midden van San Antonio. Heel gezellig dus, heel druk en veel te beleven. Eerst gewoon wat rondgelopen en een cafe gezocht waar iedereen van de groep mee binnen mocht (meeste plaatsen waren 21+ restricted). Daar een uurtje ofzo gezellig gezeten toen de meesten naar het hotel terugtrokken. Robin, Fred en ik besloten nog naar een club te gaan. Na wat rondvragen kwamen we uiteindelijk in Poly Esther terecht. Een vrij speciale club met 3 zalen (RnB en Hip-hop, 70s en disco, 80s en club). ID check aan de ingang, kassa en aan de toog waar ik voor de anderen een Bud bestelde. Vrij absurd, maar dat zijn we ondertussen wel al gewoon. Om 2u wordt er ook afgeroepen dat iedereen hun alcohol moet inleveren en er geen meer aan de toog verkrijgbaar is. Heel rare ervaring als ge de security ziet rondgaan om zelfs halfvolle glazen uit de handen van de aanwezigen af te nemen. Gelukkig sloot de club niet onmiddelijk (zoals veel andere) en hebben we ons nog tot een uur of 3 kunnen amuseren.

Gelukkig konden we tot 11u uitslapen zodat we min of meer fris in de bus naar Austin zaten. Iedereen in volle verwachting want de lunch zou plaatsvinden in een van de bekende Hooters bars. Eten daar was wel lekker, maar pikant en TEveel vlees (ik moest weer iets speciaals nemen natuurlijk). Na een korte fotoshoot met de serveuzes naar buiten waar een aantal studentes geld probeerden in te zamelen. Naast de triviale carwash (nuja triviaal, het was een bikini car-wash) konden we ook 1 van de dames in een ton koud water laten vallen. Na lang proberen (1 dollar per bal om te gooien) werd er gewoon 5 dollar samengelegd en mocht Rob op de knop gaan duwen. Leut en lol dus, maar tot zover de Hooters-ervaring. Op naar het capitool (foto 1, 2, 3), meteen het grootste in de US en dus vrij indrukwekkend. Maar een capitool blijft een capitool natuurlijk.

Laatste rit was huiswaarts, na een weekend dat zeker de moeite waard was!

Verplichte woorden

Filed under: Baylor — Kiff @ 21:39

Heb 5min tijd voor we vertrekken naar een vliegtuigbouwer, dus maar even zeggen dat ik straks of morgen hier een nieuwe tekst probeer neer te zetten over dit weekend.

Ondertussen kan er al naar de nieuwe foto’s gekeken worden vanaf hier

*UPDATE* Gisteren naar een Major League Baseball wedstrijd geweest, dus het beloofde verslag volgt straks.

*UPDATE2* Nog altijd niks kunnen schrijven, en vertrek nu op een kleine road-trip. Nog even geduld dus!

11 July, 2004

Dag 3-6

Filed under: Baylor — Kiff @ 4:02

Het is nu alweer een paar dagen geleden dat ik nog iets van mij heb laten horen, dus het wordt tijd voor een kleine update. We hebben ondertussen al 3 dagen les erop zitten. Vooral inleidingen en een gesprek met Kasper over ons idee voor het project dat we hier in elkaar moeten klussen. Hiervoor moeten we een heel bussiness plan maken en ook een werkend prototype inleveren.

Gisteren hebben we (dankzij een connectie met een van de baylor-studenten van vorig jaar) kennis kunnen maken met een aantal lokale studenten. We zijn dan uiteindelijk naar een van hun toegegaan waar er een feestje aan de gang was. En ja, het was echt wel net zoals in American Pie. :) Heel fijne avond dus, en heel veel fijne mensen leren kennen. De “foreign guys” werden dan ook vlug omarmd en direct gevraagd om meer dingen samen te gaan doen. Waarschijnlijk gaan we morgen zelfs naar de kerk! Weliswaar niet de katholieke kerk, maar naar het schijnt is er vrij veel te beleven (zang, dans enzo). Klinkt (voor 1 keer) interessant dus!

Vandaag hebben we een uitstap gemaakt naar 2 dorpjes en een grote mall (dat zei Peter toch, maar uiteindelijk viel het allemaal nog mee, denk aan Shopping 1 uit Genk maar dan 4 keer zo groot). Het eerste dorpje waar we stopten was Clifton, een klein en arm dorpje die echt typisch zuiderse sfeer uitstraalde (de hitte en aanwezige rodeo zal daar ook wel aan geholpen hebben). In het midden van het dorp stond een standbeeld van een cowboy met daarrond allemaal stenen met namen van Vietnam veteranen. Het verhaal van de cowboy kunnen Guus en ik ons niet direct meer herinneren. Hierna reden we over een brug waar in de jaren 50 een 4-tal negers zijn gelyncht door de lokale politie. Vanuit Clifton trokken we (met een kleine omweg (klein is relatief in Texas)) naar Crawford, wie het wil horen of niet: de woonplaats van president George W. Bush. Alles Bush dus wat de klok sloeg (vooral in een kleine souvenier-winkel en een restaurantje (dat wel lekkere hamburgers serveerde)), hoewel er plots ook een bus van Kerry-aanhangers stopte en stickers begon uit te delen (die we met veel plezier aanvaardden natuurlijk). Na het lekkere eten reden we in volle vaart langs de ranch van Bush naar zijn kapel. Van de ranch was niks te zien (wel een reeks bewakingsgebouwen), en de kapel (foto binnen) was maar vrij klein en zelfs niks van Bush terug te vinden.
Eindelijk vertrokken we naar de mall (hier had iedereen naar uitgekeken, niet in het minst de mensen die nog kleren moesten kopen), waar we los werden gelaten (foto 1, 2). De meesten trokken rechtstreeks naar Best Buy, de betere en goedkope electronica-handel van de US, waar er vlug veel geld over de toonbank werd geschoven. Ook de kleerzaken waren wel interessant, maar de prijzen waren toch niet veel goedkoper dan bij ons. 18u werden we weer opgehaald en naar de appartementen gebracht. Tot zover de eerste zaterdag van ons verblijf.

Straks gaan we waarschijnlijk nog naar een cafeetje in het centrum, maar erg laat zal het dus wel niet worden als we morgen naar de kerk moeten. Maar daar vertel ik dan wel over.

PS: Ook mijn “partner-in-crime” Guus heeft een weblog: http://guzz.web-log.nl. Mocht dit hier niet genoeg zijn.

PPS: Vergeet niet naar het spaghetti-debacle van Frederik te kijken bij de foto’s. Meer wil ik er niet over kwijt…

9 July, 2004

juuuuw

Filed under: Baylor — nielsje @ 4:25

Zozo Bart heeft dat hier netjes gemaakt dus zullen we ook maar eens iets posten he! Amerika valt echt goed mee alleen zonde da het nu bijna gedaan is met het schone leven! Morgen weer les en erna aan project werken, de pijn! Ook goeie sfeer op de kamer behlave frederik met z’n aanstellerig gedrag ;-). Ge moogt zelfs nie op uw gemak kakken, stel u voor, die gasten hebben me gewoon een wc-borstel gekocht om het toilet te schrobben! Ook dikke luxe hier! Fijn sporten, goed eten, dikke sfeer, …. alleen de GROOVE ontbreekt, tot grote spijt van Robin! ;-). Ale dag 4 zit erop, nog een dagske les dan dan weekend vieren; beetje shoppen…
Byeeeeee

7 July, 2004

Dag 1 & 2

Filed under: Baylor — Kiff @ 20:34

We zijn nu al 2 dagen in Texas en al een beetje aan het ingeburgerd geraken. Het is hier nu 1.15u pm en 30+ graden buiten (wat vrij “fris” is). Ik voel me nog altijd vrij moe (elke keer al om 6.30u wakker, maar dat zal wel beteren binnenkort hoop ik). Nu maken we kennis met de lesgevers, met het materiaal en de opdracht die we toegewezen krijgen.

De vlucht viel in het algemeen nog wel mee. Naar New York hadden we een 767, kregen 2 films (Starsky and Hutch en Open Range) en het eten viel ook heel goed mee. Na in JFK een uurtje gewacht te hebben moesten we overstappen op de vlucht naar Dallas Forth Worth, die na een 30min vertraging wegens stortregens uiteindelijk op weg was voor nog een 3-tal uur (waar ik wat proberen had te slapen). Na de bagage opgehaald te hebben (er waren 2 stukken niet aangekomen, maar uiteindelijk nog terecht gekomen) konden we op weg naar Waco (80miles verder). Onderweg gestopt bij El Chico voor een Tex Mex Buritto, wat niet echt goed was bevallen voor de meeste mensen. In de bus wat proberen te slapen want het was ondertussen al na 11u geworden. Na aankomst bij de appartementen dan ook bijna onmiddelijk gaan slapen.

De appartementen vallen op zich goed mee. Ze zijn zeer ruim, genoeg voorzien van alle nodigheden en buiten een paar minpuntjes valt er niets op aan te merken. Gelukkig is er natuurlijk airco anders was het er niet uit te houden. Eerste nacht was (zoals gezegd) dus erg kort, maar had wel goed geslapen.

Maandag dan stond er een korte kennismaking met een aantal van de belangrijkste mensen op het programma, met daarna de Challenge Course. Dit was een hele namiddag met team-bonding spellen en opdrachten. Wel warm natuurlijk maar uiteindelijk toch wel heel veel fun. ’s Avonds hadden we even tijd om te douchen (of een overstroming te veroorzaken zoals Niels), waarna we naar Buzzards Billy vertrokken voor het avondmaal. Daar heb ik een Jambalaya gegeten en dat was dan al het eerste culinaire hoogtepunt van de reis. ;) Als afronder zijn we in de Cricket Bar nog wat gaan poolen (of een Duvel drinken zoals Robin en Frits).

Vandaag een korte rondleiding gehad op campus (wat ge kort kunt noemen op zo’n grote oppervlakte natuurlijk), en nu dus die kennismaking met de profs. Vandaar dat ik hier al moet gaan afronden want we moeten hier gaan beginnen. Foto’s en meer verhalen volgen nog!

4 July, 2004

Aftellen

Filed under: Baylor — Kiff @ 11:24

Binnen 24u zitten we dus al ergens boven Londen, of waarschijnlijk al verder. Tijd dus om alles nog eens voor de laatste keer na te kijken, zorgen dat ticket en paspoort gereedliggen en dan maar gaan afscheid nemen bij familie.

Zoals Robin al zei moeten we om 5u in Maastricht zijn, waar we met ongeveer de helft van de hele bende gezamenlijk naar Zaventem vertrekken. Meteen de kans om met alle Hollanders kennis te maken, of ook niet natuurlijk. Na dan 3u te wachten totdat de vlucht eindelijk vertrekt kunnen we beginnen aan de 12u durende vlucht (8,5u naar New York, waar we moeten wachten op de vlucht naar Houston die nog eens een dikke 3u in beslag neemt). Daarna nog een hele busreis naar de campus waar we dan om rond 20u (ter info: er is een tijdsverschil van 7u met Bilzen) plaatselijke tijd zullen arriveren. Erg veel tijd zal er dus niet meer zijn, maar dinsdag wacht een hele dag kennismaking.
Voor mensen die geinteresseerd zijn is er bij Robin een kort schema van onze activiteiten te vinden.

Voila, meer heb ik op dit moment niet te vertellen. Tijd om op familiebezoek te gaan en straks een laatste bezoek aan het jeugdhuis. Tot aan de overkant van de oceaan!

3 July, 2004

Reis in zicht

Filed under: Baylor — Hawkeye @ 20:59

Het is zaterdag en de Baylor-reis is in zicht. Koffers zijn zo goed als gepakt, handbagage staat klaar, zin om te gaan is niet zo best. We zijn klaar :)

De afspraak zoals die op dit moment bestaat, is dat we om 5 uur (Idd, als iedereen nog slaapt.) ten laatste in Maastricht moeten zijn. Vandaar vertrekken we per (taxi)bus naar Zaventem…

We’ll keep you updated.

Powered by WordPress