The Never Updated Blog

19 April, 2005

I’m going the distance, I ain’t going for speed!

Filed under: General — Kiff @ 20:21

Naar aanleiding van deze post op het geweldige Ajunne.be (vroeger wereldwijd bekend onder Ajunne.tk) dacht ik de test zelf eens te doen.

Auto dus volgetankt en vanaf dan echt op mijn rijstijl zitten letten: Schakelen ten allerlaatste op 2500rpm (normaal laat ik hem makkelijk boven 3000 uitkomen), en dan natuurlijk niet te snel op de autostrade. In het begin leek het zelfs prachtig uit te draaien, na 1/8e en 1/4e van de tank zat ik nog op een doel van 1000km op 1 tank (die 50l kan bevatten). Het bleek helaas te mooi om waar te zijn (of lag het aan een paar “slechte” dagen?) want uiteindelijk kwam ik uit op 850km. Toch niet mis natuurlijk voor maar 50l diesel: Komt neer op ongeveer 5,8l/100km.
Toch was ik niet tevreden en na de tank opnieuw gevuld te hebben kon ik beginnen met poging 2. Aangezien ik toen ook net op weekend vertrok, en een middel-lange rit voor de boeg had, begon dat natuurlijk uitstekend: Na 1/4e tank had ik al 300km achter de kiezen (een kleine rekensom brengt dat op 1200km totaal). Helaas liep het daarna wat mis: een paar dagen moeten haasten om op werk enzo te geraken en het verbruik schoot weer de hoogte in. Uiteindelijk kwam ik weer rond de 850km uit, een magisch getal blijkbaar?
Even ter vergelijking: Bij normaal rijden haal ik gemiddeld 700 tot 750km per tank. Toch een mooie vooruitgang natuurlijk, zeker gezien de stijgende olieprijzen. Helaas haalt het het plezier van het autorijden ook compleet onderuit. Enige twijfel dus nog aan mijn kant om dit experiment gewoon vol te houden en wat zakgeld te sparen (kan ik altijd wel gebruiken op dit moment).

Mijn excuses trouwens Jan! voor de late update: Mucho drukte op werk namelijk en thuis doe ik dit gewoonweg niet (heb wel betere dingen te doen (*kuch* WoW *hoest*)).

BTW: Cake is good, but you cannot have sex with Cake!

Powered by WordPress